Noe gikk galt med søket. Vi beklager, og håper du vil prøve igjen senere.
Vi matcher laveste nettpris*
SommerSALG - Finn en SommerPRIS
null

Når du skal kjøpe nye hvitevarer, opplever du kanskje tvil om hvilket produkt du skal velge og hvilke funksjoner produktet skal ha. Du opplever kanskje også tvil om hva dine behov er, og hvilke produktmodeller som vil være mest opplagt til nettopp deg, i din livssituasjon og i din husstand. Denne siden gir deg en hjelpende hånd når du skal velge hvitevarer.

null

Barnefamilier foretar flere klesvasker, lager mat til flere og gjør rent for flere enn par og eneboende. Derfor er det behov for hvitevarer med stor kapasitet, som kan lette på det daglige husholdningsarbeidet. Vi har samlet en rekke vaskemaskiner, tørketromler og oppvaskmaskiner som vi anbefaler til barnefamilien.

null
null
null
null

Par og single bor ofte i mindre boliger enn barnefamilier. De lager mat til få mennesker og mengden av skittentøy og oppvask er mindre enn hos barnefamilier. Dette stiller færre krav til kapasiteten i de hvitevarene som inngår i husholdningen, men omvendt stiller det krav til at designet av hvitevarene støtter opp en god utnyttelse av rommet og innredningen. Vi har samlet en rekke vaskemaskiner, tørketromler og oppvaskmaskiner som vi anbefaler til paret.

null
null
null
null

Hva er dine behov når du skal velge vaskemaskin og hvilket produkt lever best opp til dem. Her er en guide, som gjør det lettere for deg å avklare dine behov og velge det produktet som passer best til deg.

Kapasitet

Kapasiteten bør passe til størrelsen av skittentøyskurven din. Våre anbefalinger er:

 • 1-2 voksne = 5-6 kg kapasitet
 • 2 voksne 1 barn = 7-8 kg kapasitet
 • Flere enn 3 personer = 8 kg kapasitet eller mer


Vaskeprogrammer

Vaskeprogrammer gir deg forskjellige funksjoner, som gjør vaskeopplevelsen din både bedre og mere effektiv. Her nevner vi noen av de vaskeprogrammene du kan finne i våre produkter.

 • Favorittprogram: Innstill et valgt program, som passer til f.eks. sportstøy, arbeidstøy eller annet.
 • Utsatt start: Time din vask. F.eks. kan du time den så den er ferdig akkurat når du kommer hjem fra jobb.
 • Kvikkvask: Vask en liten vask på 20-40 min.
 • Trommelrensprogram: Maskinen renser seg selv mellom trommelen og karet.
 • Automatisk såpedosering: Det er ikke et program, men noe vaskemaskinen har eller ikke har.

 

Hvilke programmer som passer best til den enkelte kan variere mye. Hvis du tar kontakt med oss, er vi alltid klare til å hjelpe deg med å finne den vaskemaskinen som passer best til ditt behov.

Omdreininger

Vaskemaskiners omdreininger ligger mellom 1000 og 1600. Vi anbefaler at du velger en vaskemaskin med mange omdreininger hvis du tørker klærne dine i en tørketrommel, da det vil gi deg en energibesparelse. Tørker du derimot klærne dine på klesstativ anbefaler vi færre omdreininger, da du herved ikke sliter unødvendig på klærne.

Motor

Vi anbefaler at du velger en vaskemaskin med kullfri motor da de holder i lengst tid, er mer stabile, bråker betydelig mindre og er mere energivennlige.

Lydnivå

Hvor lavt lydnivå du bør velge, avhenger av om vaskemaskinen skal stå et sted hvor ro er viktig, f.eks. nærme ett soverom.

 • 30 dB = hvisking
 • 40 dB = Ro i hjemmet
 • 60 dB = alm. Tale

     

En vaskemaskin med et dB nivå på 48 dB under vask og 73 dB under sentrifugering, betegnes som stillegående.


Energimerking

Energimerking er angitt på en skala mellom A+++ og D, hvor førstnevnte er et uttrykk for det laveste energiforbruket. Vi anbefaler at du velger en vaskemaskin som er så energibesparende som mulig, da du herved sparer penger på energiforbruket og skåner miljøet.

 

Fortsatt i tvil?

Hvis du fortsatt er i tvil om hvilket produkt du skal velge, kan du se en mer detaljert guide til kjøp av vaskemaskiner her.

Du er selvfølgelig også velkommen til å ringe til oss på 70 111 000, eller besøke oss i din lokale Skousen butikk – så finner vi den rette vaskemaskinen til ditt behov.

Anbefalte vaskemaskiner

null
null
null
null
null

Her er en guide som gjør det lettere for deg å avklare dine behov og velge den oppvaskmaskinen som passer best til deg.

Antal kuverter

Kapasiteten av en oppvaskmaskin angis i standardkuverter. Du bør velge kapasitet etter hvor mange dere er i husstanden, samt om dere gjerne vil bruke oppvaskmaskinen til kjeler og panner. Vi anbefaler at en barnefamilie på 4-6 som gjerne vil bruke oppvaskmaskinen til kjeler og panner, velger en kapasitet på 13-15 standardkuverter.

 

Tørkeevne

Tørkeevnen er et uttrykk for hvor tørt serviset er en halv time etter et avsluttet program og angis med en bokstav mellom A og G, hvor A er det tørreste. Vi anbefaler tørkeevnen A. nesten alle våre maskiner har tørkeevne A.


Oppvask-programmer

Oppvask-programmer gir deg forskjellige funksjoner, som gjør din oppvaskopplevelse både bedre og mer effektiv. Her nevner vi noen av de oppvask-programmene du kan finne i våre produkter.

 • Kort vask: Smart program hvis du har en liten «vask» og har bruk for at maskinen skal være raskt ferdig.
 • Stilleprogram/nattprogram: Det tar en smule lengere tid, men bråker mindre.
 • Intensivt program: Et program hvor nederste spylearm spyler mer intensivt. Brukes hvis du har veldig skittene kjeler eller panner i bunnen av oppvaskmaskinen.
 • Lukteprogram: Reduserer ubehagelig lukt fra oppvaskmaskinen. Programmet er godt å ha hvis du ikke bruker din maskin så ofte.
 • Autoprogram/mengdesensor: Elektronisk mengdeautomatikk, som sikrer at en oppvaskmaskin ikke bruker mer vann, energi og tid enn høyst nødvendig pr. oppvask.
 • Multizone/ Half load: Hvis du kun ønsker å vaske under- eller overkurven

Hvilke programmer som passer best til den enkelte kan variere mye. Hvis du tar kontakt med oss, er vi alltid klare til å hjelpe deg med å finne den oppvaskmaskinen som passer best til ditt behov.

Lydnivå

Hvor lavt lydnivå du bør velge, avhenger av om oppvaskmaskinen skal stå et sted hvor det er viktig med ro, f.eks. hvis kjøkkenet ditt ligger nærme et soverom.

Lydnivået måles i dB. Det er lettest å forholde seg til ved en sammenligning som denne.

 • 30 dB = Hvisking
 • 40 dB = ro i hjemmet
 • 60 dB = alm. tale

En oppvaskmaskin med et dB nivå på under 44, betegnes som stillegående.

 

Bestikkskuff eller kurv

Det er forskjellig hva folk foretrekker, så vi anbefaler at du velger etter dine egne preferanser.

 • Kurv: Fordelen ved kurv er at det går raskt, du tar bare en håndfull og setter ned i kurven – det samme når den skal tømmes.
 • Skuff: Fordelen ved skuff er at du får mere plass i nederste del av oppvaskmaskinen, evt. Til kjeler eller større boller.

 

Energimerking

Energimerking er angitt på en skala mellom A+++ og D, hvor førstnevnte er et uttrykk for det laveste energiforbruket. Vi anbefaler at du velger en oppvaskmaskin som er så energibesparende som mulig, da du herved sparer penger på energiforbruket og skåner miljøet.

Fortsatt i tvil?

Hvis du fortsatt er i tvil om hvilket produkt du skal velge, kan du se en mer detaljert guide til kjøp av oppvaskmaskiner her.

Du er selvfølgelig også velkommen til å ringe til oss på 70 111 000, eller besøke oss i din lokale Skousen butikk – så finner vi den rette oppvaskmaskinen til ditt behov.

Anbefalte oppvaskmaskiner

null
null
null
null