Noe gikk galt med søket. Vi beklager, og håper du vil prøve igjen senere.
Vi matcher laveste nettpris*
SommerSALG - Finn en SommerPRIS
null

Oppskrift: Kremet gresskarsuppe


Fyldig og kremet gresskarsuppe som passer perfekt til kalde høstdager. Og så er det en bonus at den er enkel å lage og smaker fantastisk.

null

Ingredienser

(til 4 personer)

2 løk, finhakket

2 hvitløk, presset

½ hokkaidogresskar, skåret i terninger (ca. 6-700 g)

4 gulrøtter, skåret i terninger

5 poteter, skåret i terninger

½ ts tørket chili

½ ts cayennepepper

1 ts spisskummen (hele frø)

1 cm fersk ingefær (eller 1 ts tørket)

1 ss. fersk timian

½ sitron, saft fra sitronen

olivenolje

salt og pepper

6-700 ml grønnsaksbuljong

1 boks kokosmelk (400 ml)

null

Tilbehør


Brødkrutonger

3 skiver brød

Olivenolje

flaksalt


Ristede kikerter

1 boks med kikerter

olivenolje

1 ts malt spisskummen

salt og pepper


Til servering

Rømme

Ristede gresskarfrø

fersk timian til pynt

null

Fremgangsmåte


Gresskarsuppe

1. Fres løk og hvitløk i en stor panne i litt olivenolje. Tilsett krydder og la det en kort stund.


2. Skrubb og vask gresskaret godt og skjær det i terninger. Skjær også potet og gulrot i terninger.


3. Ha i pannen og stek i ca. 5 minutter. Rør rundt og tilsett mer olje, om nødvendig.


4. Dekk grønnsakene med 600 ml. utblandet buljong og spar de siste 100 ml - det er bedre at suppen er for tykk enn for tynn. Du kan tilsette mer væske senere. La grønnsakene småkoke under lokk i ca. 15 minutter eller til grønnsakene er møre.


5. Ha over i en blender sammen med 1 boks kokosmelk og fersk timian. Blend sammen til du får en kremet og luftig konsistens. Tilsett evt. litt mer buljong, hvis du ønsker det.


6. Smak til med salt og nykvernet pepper.


null

Brødkrutonger

1. Skjær brødet i terninger og legg det i en varm stekepanne med litt olivenolje og flaksalt. Stek til du får en sprø skorpe. 


Ristede kikerter

1. Skyll kikertene og gni dem tørre med et papirhåndkle, eller tørk dem med tørkepapir, eller et rent kjøkkenhåndkle.


2. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og drypp over olivenolje. Krydre med salt, pepper og spisskummen.


3. Stekes i ovnen på 175 grader i ca. 25 minutter eller til de er sprø.


Servering

Anrett gresskarsuppen i en skål og topp med rømme, kikerter, brødkrutonger og gresskarfrø.

La blenderen gjøre jobben for deg


Toppblenderen fra Braun (JB9040BK) takler enhver utfordring på kjøkkenet.


  • Effekt: 1600 watt
  • Hastigheter: 10
  • Skålstørrelse: 3 liter


18 matprogrammer

18 mulige blandinger like presise som ganen din.

Bare velg et av de 6 automatiserte matprogrammene for å starte, og velg deretter mellom tre teksturinnstillinger – jevn, middels eller grov.

Varm suppe funksjon

Varmefunksjonen holder gresskarsuppen varm mens den blendes.

Rengjøringsprogram

Blenderen har også et rengjøringsprogram som forenkler rengjøringsprosessen med bare et knappetrykk.

Du kan se blenderen her.

null