Oppskrift: Kremet gresskarsuppe
Fyldig og kremet gresskarsuppe som passer perfekt til kalde høstdager. Og så er det en bonus at den er enkel å lage og smaker fantastisk.
Ingredienser
(til 4 personer)
2 løk, finhakket
2 hvitløk, presset
½ hokkaidogresskar, skåret i terninger (ca. 6-700 g)
4 gulrøtter, skåret i terninger
5 poteter, skåret i terninger
½ ts tørket chili
½ ts cayennepepper
1 ts spisskummen (hele frø)
1 cm fersk ingefær (eller 1 ts tørket)
1 ss. fersk timian
½ sitron, saft fra sitronen
olivenolje
salt og pepper
6-700 ml grønnsaksbuljong
1 boks kokosmelk (400 ml)
Tilbehør
Brødkrutonger
3 skiver brød
Olivenolje
flaksalt
Ristede kikerter
1 boks med kikerter
olivenolje
1 ts malt spisskummen
salt og pepper
Til servering
Rømme
Ristede gresskarfrø
fersk timian til pynt
Fremgangsmåte
Gresskarsuppe
1. Fres løk og hvitløk i en stor panne i litt olivenolje. Tilsett krydder og la det en kort stund.
2. Skrubb og vask gresskaret godt og skjær det i terninger. Skjær også potet og gulrot i terninger.
3. Ha i pannen og stek i ca. 5 minutter. Rør rundt og tilsett mer olje, om nødvendig.
4. Dekk grønnsakene med 600 ml. utblandet buljong og spar de siste 100 ml - det er bedre at suppen er for tykk enn for tynn. Du kan tilsette mer væske senere. La grønnsakene småkoke under lokk i ca. 15 minutter eller til grønnsakene er møre.
5. Ha over i en blender sammen med 1 boks kokosmelk og fersk timian. Blend sammen til du får en kremet og luftig konsistens. Tilsett evt. litt mer buljong, hvis du ønsker det.
6. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Brødkrutonger
1. Skjær brødet i terninger og legg det i en varm stekepanne med litt olivenolje og flaksalt. Stek til du får en sprø skorpe.
Ristede kikerter
1. Skyll kikertene og gni dem tørre med et papirhåndkle, eller tørk dem med tørkepapir, eller et rent kjøkkenhåndkle.
2. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og drypp over olivenolje. Krydre med salt, pepper og spisskummen.
3. Stekes i ovnen på 175 grader i ca. 25 minutter eller til de er sprø.
Servering
Anrett gresskarsuppen i en skål og topp med rømme, kikerter, brødkrutonger og gresskarfrø.
La blenderen gjøre jobben for deg
Toppblenderen fra Braun (JB9040BK) takler enhver utfordring på kjøkkenet.
- Effekt: 1600 watt
- Hastigheter: 10
- Skålstørrelse: 3 liter
18 matprogrammer
18 mulige blandinger like presise som ganen din.
Bare velg et av de 6 automatiserte matprogrammene for å starte, og velg deretter mellom tre teksturinnstillinger – jevn, middels eller grov.
Varm suppe funksjon
Varmefunksjonen holder gresskarsuppen varm mens den blendes.
Rengjøringsprogram
Blenderen har også et rengjøringsprogram som forenkler rengjøringsprosessen med bare et knappetrykk.