Noe gikk galt med søket. Vi beklager, og håper du vil prøve igjen senere.
Vi matcher laveste nettpris*
SommerSALG - Finn en SommerPRIS
havregrynsvafler med græsk yoghurt og bær

Oppskrift: Gresskarsalat med fetaost og saltede mandler


Knasende gresskarfrø, søt hokkaido og syrlig vinaigrette er en perfekt kombinasjon, og gir en fortreffelig salat som kan serveres til middagen eller spises som den er.

null

Ingredienser

(til 4 personer)


Bakt gresskar

300 g hokkaidogresskar

2 ss. olivenolje

1 ts chili flakes (kan utelates)

salt og pepper


Quinoa

2 dl quinoa (svart eller hvit)

4 dl vann

salt 

Vinaigrette-dressing

3 ss. Olivenolje

2 ss. Hvitvinseddik

2 ts Honning

1 ts Sennep

½ sitron (saften fra sitronen)

salt

nykvernet pepper


Topping

150 g grønnkål

100 g fetaost

40 g saltede mandler

null

Fremgangsmåte


Ovnsbakt gresskar

1. Skrubb og vask gresskaret godt og skjær det i terninger.


2. Legg terningene på et stekebrett med bakepapir og drypp over olivenolje.


3. Krydre med salt, pepper og chili flakes.


4. Stekes i ovnen på 175 grader. i ca. 25 minutter eller til gresskaret er gjennomstekt.


Quinoa

1. Fyll en gryte med vann og kok opp.


2. Tilsett quinoaen og litt salt, og la det småkoke under lokk i ca. 15 minutter.


3. Hell av overflødig vann og la quinoaen avkjøles.

null

Vinaigrette-dressing


1. Ha olivenolje, hvitvinseddik, honning, sennep og sitron i en liten skål og visp godt sammen med en gaffel.


2. Smak til med salt og pepper etter smak og tilsett mer honning eller sitron hvis du synes den er for sur eller for søt.


Gresskarsalat 

1. Vask grønnkålen og del den i små buketter. Legg bukettene i en bolle.


2. Hell vinaigrette-dressingen i bollen og bruk hendene til å blande salaten, så dressingen får trekke godt inn.  


3. Fordel grønnkålen på et fat sammen med gresskar, quinoa, smuldret fetaost og grovhakkede, saltede mandler.


4. Server som måltidssalat, eller som tilbehør til kjøtt.

La foodprosessoren fra Kenwood gjøre jobben for deg