Hipp, hipp hurra! Feir bursdagen med stil med denne festlige bløtkaken.
Luftig kakebunn, sjokolade- og vaniljekrem og jordbær på toppen, hva mer kan man ønske seg?
Ingredienser
Kakebunn
- 3 dl melk
- 400 g mel
- 350 g sukker
- 80 g kakao
- 200 g smør
- 4 egg
- 2 ts bakepulver
- ½ ts vaniljesukker
- ½ ts salt
- Litt smør til kakeformen
Vaniljekrem
- 550 g kremost
- 5 dl fløte
- 4 ss melis
- 1 ts vaniljepulver
Sjokoladekrem
- 50 g kremost
- 1 dl fløte
- 60 g smeltet sjokolade
- 2 ss melis
Pynt
- Friske jordbær
- Kakestrø
Framgangsmåte
Kakebunn
Finn fram kjøkkenmaskinen. Ha smør og sukker i skålen og pisk luftig og hvitt. Tilsett egg og pisk videre. Ha de tørre ingrediensene i en skål, sikt i røra og fold inn i deigen. Tilsett melk under omrøring.
Hell røra i en springform med en diameter på ca. 20 cm. Ha bakepapir i bunnen og i siden av formen, for å heve kanten, fest med smør.
Stek kakebunnen på 180 grader i ca. 45 minutter. Sjekk med en kakenål, for å se om den er ferdig.
La kaken kjøle ned i minst 30 minutter - gjerne i kjøleskapet. Skjær i tre lag.
Vaniljekrem
Visp kremosten og tilsett fløten, litt om gangen.
Tilsett melis og vanilje i kremen og visp igjen.
Sjokoladekrem
Visp kremost og tilsett fløte litt om gangen.
Tilsett melis og smeltet sjokolade i kremen og visp igjen.
Montering av kaken
Legg et lag vaniljekrem og jordbær i skiver mellom hvert kakelag
Smør vaniljekrem på sidene, og på toppen
Sprøyt sjokoladekremen på toppen i store klatter og pynt med jordbær og kakestrø
Server og nyt
En drøm av en kjøkkenmaskin
KENWOOD KMX750AB kMix
Kenwood er kjent for å produsere kjøkkenmaskiner med høy kvalitet, og denne modellen er ingen unntakelse. Maskinen kan hjelpe deg med alt fra å røre, til å mose og elte - du skal bare velge det riktige tilbehøret.
- 1000 W motor
- Skålstørrelse 5 L
- Eltekrok og ballongvisp