Noe gikk galt med søket. Vi beklager, og håper du vil prøve igjen senere.
Vi matcher laveste nettpris*
SommerSALG - Finn en SommerPRIS

Vil du spare strøm? Lær mer her!


Hos Skousen har vi gjort det enkelt for deg å spare strøm. Vi har samlet de mest energieffektive hvitevarene, slik at du enkelt kan velge den du trenger.

I tillegg har våre hvitevareeksperter funnet tips til deg, slik at du enkelt kan minimere energiforbruket ditt. Disse er gratis å følge og er en effektiv måte å spare energi og penger på. Du finner både produktene og tipsene på denne siden.

I 2021 gikk energimerkeskalaen over fra A til G på en rekke hvitevarer. Les mer om dette nedenfor.


På jakt etter energivennlige hvitevarer?

3 raske tips for å spare strøm

  1. Bruk Eco-programmet: Programmet varer lenger. Men det bruker mindre vann og vasker ved lavere temperatur - og oppvasken blir like ren som med de vanlige programmene.
  2. Bruk varmen fra ovnen: Slå av ovnen 10 min før maten er ferdig, for å få mest mulig ut av restvarmen.
  3. Hold kjøleskap og fryser på riktig temperatur: Det er ingen grunn til å overkjøle og bruke unødvendig strøm. Fryseren bør være på -18 °C og kjøleskapet på 5 °C. Det trenger ikke å være kaldere


Hvorfor velge energieffektive hvitevarer?

Mange hvitevarer er i bruk året rundt. Da er det mange penger å spare, hvis du skifter ut de gamle modellene med nye, energivennlige hvitevarer. Det kan virke komplisert å velge miljøvennlig. Derfor er hvitevarene merket med en energiklasse, som gjør det enklere for deg som forbruker å se hvor mye elektrisitet den bruker. Hvis du bytter ut eldre hvitevarer med nyere, energieffektive modeller, er det med andre ord penger å spare på det årlige strømforbruket. 


Ny energimerking for hvitevarer innført i 2021

I 2021 gikk energimerkeskalaen over fra A til G på en rekke hvitevarer. Det gjaldt vaskemaskiner, kombinert vask/tørk, oppvaskmaskiner og kjøleprodukter.

Dette skjedde fordi EU lanserte et nytt energimerke som stilte strengere krav til yteevne, eco-design og testmetoder.


Hva betyr endringene for produktene?

  • Det betyr at en vare med f.eks. energimerket A+++ ble til B eller til og med D i den nye skalaen, uten at det samlede energiforbruket endret seg
  • Kravene til å oppnå energiklasse A ble dessuten skjerpet i en slik grad at det sannsynligvis vil gå noen år før det finnes varer i A-klassen
  • De nye EU-reglene bidrar til å redusere energiforbruket ytterligere og beskytter miljøet bedre, og det blir også enklere å sammenligne varer

Les mer hos Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) her.


Spør oss om energivennlige hvitevarer

På hjemmesiden vår kan du både finne produkter med den nye energimerkingen og produkter med den gamle energimerkingen. På grunn av de nye testmetodene kan ikke det nåværende og det nye energimerket sammenlignes 1:1.

Har du noen spørsmål om våre energivennlige hvitevarer, er du alltid velkommen til å kontakte vår kompetente kundeservice. Vi hjelper deg gjerne med å finne ut hvilke produkter som passer deg best.