Din huskeliste

Lukk

Fra mars 2021 vil energimerkeskalaen gå fra A til G på en rekke hvitevarer. Det gjelder vaskemaskiner, kombinert vask/tørkemaskiner, oppvaskmaskiner og kjøleprodukter (herunder også vinkjøleskap). Dette skjer fordi EU har lansert et nytt energimerke som stiller strengere krav til yteevne, eco-design og testmetoder. Det betyr at en vare med f.eks. energimerket A+++ kan bli B eller til og med D i den nye skalaen uten at det samlede energiforbruket har endret seg. Kravene til å oppnå energiklasse A er dessuten skjerpet i en slik grad at det sannsynligvis vil gå noen år før det finnes varer i A-klassen.

På hjemmesiden vår kan du både finne produkter med den nye energimerking og produkter med den gamle energimerking. På grunn av de nye testmetodene kan ikke det nåværende og det nye energimerket sammenlignes 1:1.

De nye EU-reglene bidrar til å redusere energiforbruket ytterligere og beskytter dermed miljøet bedre, men samtidig blir det også enklere å sammenligne varer.

Les mer hos Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) her.


Nedenfor kan du lese mer om hva endringen betyr for hver enkelt varekategori

Har du bruk for hjelp og veiledning?

Da kan du enten finne din lokale butikk eller ringe til vår online kundeservice, som sitter klar til å hjelpe deg hele uken, bortsett fra helligdager. Mandag - torsdag: 09.00-19.00, fredag: 09.00-16.00, lørdag - søndag: 12.00-17.00. Du er også alltid velkommen til å sende oss en e-post.

Din huskeliste

Lukk