Noe gikk galt med søket. Vi beklager, og håper du vil prøve igjen senere.
Vi matcher laveste nettpris*
SommerSALG - Finn en SommerPRIS
Tørketrommel guiden Skousen

Hvilken tørketrommel skal jeg velge?

En tørketrommel er et viktig apparat for å få deilig tørt tøy. Det er med andre ord noe vi alle trenger i hverdagen. Det er flere ting som er verdt å vurdere når du skal velge ny tørketrommel. Trenger du en hjelpende hånd til å navigere i tørketrommeljungelen?

Få hjelp til å velge riktig og se produktene vi anbefaler. Nedenfor har vi samlet en rekke av de tingene du bør tenke på, slik at du står bedre rustet til å ta riktig beslutning.


I denne guiden finner du:

  • Vil du gjøre det enkelt å velge? Få våre anbefalinger
  • Gode vurderinger når du velger tørketrommel
  • Tørketrommel som er best i test og deres favoritter
  • Ekstra funksjoner som er verdt å vurdere for tørketrommel
  • Våre mest populære tørketrommelmerker
  • Trenger du fortsatt rådgivning?
Skousen gir deg råd
null

Vil du gjøre det enkelt å velge?

Vi har gjort arbeidet for deg. Her får du våre anbefalinger, som passer deg, paret og barnefamilien.

Vil du heller gå på oppdagelsesferd selv, kan du rulle ned til "Gode vurderinger når du velger tørketrommel".

Tørketrommel til deg
Tørketrommel til paret
Tørketrommel til familier med barn


Gode vurderinger når du velger tørketrommel

Tørketrommel

Hva slags tørketrommel trenger du?

Utluftingstørketrommel: Den leder ut den fuktige luften fra tørketrommelen gjennom et rør i yttermuren på boligen. Det betyr at du først må lage et hull i yttermuren for å montere den. Til gjengjeld avgir den ikke fukt til rommet.

Kondenstørketrommel: Må bare kobles til en vanlig stikkontakt for å virke. Den fungerer ved å kondensere fukten i tøyet og samler den opp i en beholder. Denne kan tømmes eller kobles til avløpet via en avløpsslange. I motsetning til utluftingstørketrommelen avgir denne typen litt fukt til rommet, men den er til gjengjeld mer energibesparende og lettere å montere.

Tørkeskap: I tillegg til våte vinterdresser, kluter m.m., så kan du også bruke tørkeskapet til vanlige klær. Særlig sarte plagg som ikke tåler tørketrommelen. Mange velger tørkeskapet som et supplement til tørketrommelen – særlig barnefamilier.

null

Hvor mye støy skal tørketrommelen lage?

Lydnivået: Hvor lavt støynivå du bør velge, er et spørsmål om smak og behag. Men du bør vurdere om det er lurt å plassere tørketrommelen et sted hvor det er viktig med ro. F.eks. over et soverom.

Lydnivået måles i dB. Det er enklest å forholde seg til følgende sammenligning.

  • 30 dB = hvisking
  • 60 dB = vanlig samtale

En tørketrommel med et dB-nivå under 66 dB kan betegnes som støysvak.

Se tørketromler med lavt lydnivå her

Hvor mye tøy skal du tørke?

Kapasiteten: Når du skal velge tørketrommel, er det verdt å vurdere hvor stor kapasitet du trenger. Kapasiteten angir hvor mange kg tøy du får plass til i tørketrommelen.

Det er en fordel å ta utgangspunkt i hvor mye skittentøy du har. Barnefamilier vasker ofte mye klær, og har vanligvis et større kapasitetsbehov enn eneboere eller par.

Det er også en god ide å sørge for at tørketrommelen din har plass til minst like mye tøy som vaskemaskinen din. Da trenger du ikke å tørke én vask i flere omganger.

Se tørketromler med stor kapasitet her

null

Hvor mye penger og CO2 skal energiforbruket koste?

Energimerking: Tørketrommelens energiklasse er angitt på en skala fra A+++ til G.

I tillegg til energiklasse kan du også se på det årlige energiforbruket. Det årlige energiforbruket måles i kWh ved vanlig bruk. Vanlig bruk er lik 140 tørkesykluser årlig med tørkeprogrammet for bomull.

Det er flere måter å tenke energibesparende på når du velger tørketrommel. F.eks. er kondenstørketromler som regel mer energibesparende enn utluftingstørketromler. I tillegg er tørketromler med sensorteknologi og elektronisk styring mer energibesparende enn tidsstyrte.

Se tørketromler med god energiklasse her

Tørketrommel
null

Hvor god må tørketrommelen være til å motvirke fukt i rommet?

Kondenseringsevnen: Hvis du velger en kondenstørketrommel, bør du ta en titt på kondenseringsevnen. Det er en betegnelse som blir brukt om kondenstørketrommelens evne til å fjerne og kondensere fukt fra rommet – og er angitt på en skala fra A til G.

Mer konkret er kondenseringsevnen forskjellen mellom den mengden fukt som ble fjernet fra tøyet i løpet av tørkingen – og den mengden fukt som blir kondensert og samlet opp i beholderen. Det betyr at en tørketrommel med kondenseringsevne A er god til å absorbere og motvirke fukt fra veggene, og ev. dannelse av råte og sopp i boligen.

Se tørketromler med god kondenseringsevne her

Hvordan vil du stille inn tiden på tørketrommelen?

Det finnes tørketromler med to forskjellige styringssystemer:

Tidsstyring: Med tidsstyring stiller du inn når du ønsker at tørketrommelen skal tørke – på samme måte som du stiller inn ett minuttur når du koker egg.

Sensorstyring: Med sensorstyring derimot stiller du inn den tørrhetsgraden du ønsker å oppnå. F.eks. skaptørt, stryketørt eller ekstra tørt. Sensorene måler fuktigheten i tøyet, og tørketrommelen stopper selv tørkingen når ønsket tørrhet er oppnådd. På den måten sløser du ikke med energi ved å overtørke tøyet, og du sliter ikke like mye på klærne.

Se tørketromler med sensorstyring her

Best i test tørketromler
Deres favorit tørketromler


Ekstra funksjoner som er verdt å vurdere for tørketrommelen

Avløpsslange (kun til kondenstørketromler)

En avløpsslange er et stykke rør som føres fra tørketrommelen til avløpet, så du slipper å måtte tømme vannbeholderen. Til noen tørketrommelmodeller følger det som standard med et avløpsrør, mens du til andre modeller må kjøpe ved en avløpsslange som ekstrautstyr.


Antikrøll- og dampfunksjon

Begge disse funksjonene er for deg som helst vil unngå at tøyet ditt blir krøllete. Antikrøll-funksjonen motvirker at tøyet krøller seg ved å fortsette å vende tøyet etter at tørkeprogrammet er ferdig. Tørketromler med dampfunksjon blåser varm damp inn i trommelen, som også motvirker at klærne dine blir krøllete.

Utsatt start

Denne funksjonen gjør det mulig for deg å stille inn når tørketrommelen skal starte. Start f.eks. tørketrommelen mens du er ute av huset for å unngå støy, eller still inn tørkingen slik at du kan ta på deg varmt, tørt yttertøy.


Se de mest populære tørketrommelmerkene våre her


AEG
Bosch
Miele
Electrolux
Blomberg
LG
null


Trenger du fortsatt rådgivning?

Da kan du enten avtale en tid for rådgivning i din lokale Skousen-butikk, ringe til vår kundeservice hvor vi sitter klare til å hjelpe deg alle dager i uken – bortsett fra helligdager – fra 08:00 til 22:00, eller sende oss en e-post.

Book møte hos Skousen
Ring Skousen 21 95 92 07
Send e-post til Skousen