Noe gikk galt med søket. Vi beklager, og håper du vil prøve igjen senere.
Vi matcher selvfølgelig laveste nettpris*
*Kampanjen gjelder utvalgte tilbudsprodukter og kan ikke kombineres med andre rabatter eller kampanjer. Varigheten ses på det enkelte produktet.
Platetopp guiden - vi gir en hjælpende hånd

Hvilken platetopp skal jeg velge?

I en vanlig husholdning brukes platetoppene stort sett hver dag. Derfor er det viktig at platetoppen fungerer optimalt og har de funksjonene du har behov for. Det er flere ting som er verdt å vurdere når du skal velge ny vaskemaskin. Trenger du en hjelpende hånd til å navigere i platetoppjungelen?

Få hjelp til å velge riktig og se produktene vi anbefaler. Nedenfor har vi samlet en rekke av de tingene du bør tenke på, slik at du står bedre rustet til å ta riktig beslutning.


I denne guiden finner du:

  • Vil du gjøre det enkelt å velge? Få våre anbefalinger
  • Gode vurderinger når du velger platetopp
  • Platetopp som er best i test og deres favoritter
  • Ekstra funksjoner som er verdt å vurdere for platetopp
  • Våre mest populære platetoppmerker
  • Trenger du fortsatt rådgivning?
Skousen gir deg råd
null

Vil du gjøre det enkelt å velge?

Vi har gjort arbeidet for deg. Her får du våre anbefalinger, som passer deg, paret og barnefamilien.

Vil du heller gå på oppdagelsesferd selv, kan du rulle ned til "Gode vurderinger når du velger platetopp".

Platetopp til deg
Platetopp til paret
Platetopp til familien med barn


Gode vurderinger når du velger platetopp

Hvor mange og hvor store kokefelt trenger du?


Hvor mange og hvor store kokefelt trenger du?

Når du skal bestemme deg for hva slags inndeling du skal gå etter for kokefeltene på platetoppen, kan du med fordel ta utgangspunkt i grytene, pannene og matlagingsvanene dine.

Antall kokefelt: Bor du alene, eller lager du sjeldent mat, er det kanskje nok med to kokefelt. Mange foretrekker likevel minst fire kokefelt, da det gir dem mulighet for å bruke 2–3 gryter og en panne samtidig.

Størrelsen på kokefeltene: Størrelsen på kokefeltene bør alltid passe til størrelsen på bunnen av grytene og pannene dine, slik at du unngår spillvarme og treg oppvarming.

Flexzone: En flexzone er et kokefelt på platetoppen som kan tilpasses en hvilken som helst gryte- og pannestørrelse. Noen flexzoner tilpasser seg automatisk, mens andre må stilles inn manuelt.

null

Hva slags platetopp trenger du?

Det finnes fire forskjellige typer:

Induksjonstopper: Har en spole under platetoppen som lager et elektromagnetisk felt som varmer opp gryten eller pannen, uten å varme opp selve kokefeltet. Fordelene ved induksjon er at det er mest energivennlig, stilrent og enkelt å rengjøre. I tillegg varmer det raskt opp og etterlater kun en kortvarig ettervarme på platetoppen etter bruk. Ulempen er at du bare kan bruke gryter og panner med magnetisk bunn.

Gasstopper: Varmer opp maten ved hjelp av en gassflamme. Fordelene ved gasstopper er at de har et lavt energiforbruk, og er raske til å varme opp og justere temperaturen. Ulempene er at de krever tilkobling til gass og er vanskeligere å rengjøre.



Keramiske topper: Består av en plate i herdet glass, og under denne er det plassert en varmekilde (enten halogen eller glødetråd). Fordelen er at glassplaten gir veldig god varmeutnyttelse. I tillegg har den en glatt overflate som det er lett å rengjøre, og den passer til alle slags gryter og panner. Sammenlignet med induksjon er keramiske plater likevel mindre energivennlige, og de varmer seg opp og kjøler seg ned langsommere.

Frittstående platetopper: Trenger du innimellom en ekstra platetopp? Hvis du f.eks. ofte lager mat til mange mennesker, kan det være fint å ha en ekstra platetopp å lage mat på. Dessuten har denne typen den fordelen at den kan flyttes fra rom til rom, eller f.eks. tas med på campingtur.

null


Hvor mye penger og CO2 skal energiforbruket koste?

Energiforbruk: Platetoppens effekt er et uttrykk for hvor mye energi platetoppen bruker pr. sekund og varierer alt etter type, og hvor høyt du skrur opp varmen. Det er stor forskjell på energiutnyttelsen alt etter hva slags platetopp du velger. Induksjonstopper utnytter ca. 80 % av energien, mens keramiske topper vanligvis utnytter mellom 60% og 70% av energien.

Når du bruker platetoppen, kan du også spare energi ved f.eks. å bruke en gryte som dekker hele kokefeltet og som har en plan bunn. Legg gjerne et tettsluttende lokk på gryten og varm opp rent vann i en vannkoker før du heller det i gryten.

Se alle platetoppene her

Hvor mye penger og CO2 skal energiforbruket koste?
Best i test platetopper
Deres favoritt platetopper


Ekstra funksjoner som er verdt å vurdere for platetoppen

Booster-funksjon

Denne funksjonen finnes for noen induksjonstopper. Når du aktiverer funksjonen, blir grytene og pannene dine varmet opp lynraskt. Funksjonen tilknyttes ofte 1–2 av kokefeltene.

Stekesensor

En stekesensor måler og justerer temperaturen automatisk. Noen stekesensorer kan også holde på temperaturen eller deaktivere en kokesone når du har nådd en bestemt temperatur.


Innebygget ventilator

Mangler du et ventilatoruttrekk i hjemmet, eller ser du etter et mer stilrent og diskret kjøkkenuttrykk, kan du velge en platetopp med innebygd ventilator.

Barnesikring 

Med en barnesikring blir betjeningspanelet til platetoppen låst, slik at barna dine ikke klarer å slå på kokefeltene.

Timerfunksjon 

Med denne funksjonen kan du stille inn når et kokefelt skal aktiveres og deaktiveres.

Grillplate

Få den lekre grillsmaken med en grillplate som du kan installere ved siden av platetoppen din. Likesom på en utendørs grill kan du steke eller grille direkte på platen – helt uten bruk av en panne.

Se de mest populære platetoppmerkene våre her

Bosch
Siemens
AEG
Gorenje
Miele
Witt
null


Trenger du fortsatt rådgivning?

Da kan du enten avtale en tid for rådgivning i din lokale Skousen-butikk, ringe til vår kundeservice hvor vi sitter klare til å hjelpe deg alle dager i uken – bortsett fra helligdager – fra 08:00 til 22:00, eller sende oss en e-post.

Book møte i Skousen
Ring Skousens online kundeservice 21 95 92 07
Send en e-post til Skousen