Noe gikk galt med søket. Vi beklager, og håper du vil prøve igjen senere.
Vi matcher laveste nettpris*
SommerSALG - Finn en SommerPRIS
Guide til at vælge ovn

Hvilken ovn skal jeg velge?

Skousen gir deg råd

Mange velger i dag å ha en separat platetopp og ovn på kjøkkenet i stedet for en komfyr. Det kan være flere praktiske og designmessige fordeler ved dette. Det er flere ting som er verdt å vurdere når du skal velge ny ovn. Trenger du en hjelpende hånd til å navigere i ovnjungelen?

Få hjelp til å velge riktig og se produktene vi anbefaler. Nedenfor har vi samlet en rekke av de tingene du bør tenke på, slik at du står bedre rustet til å ta riktig beslutning.


I denne guiden finner du:

 • Vil du gjøre det enkelt å velge? Få våre anbefalinger
 • Gode vurderinger når du velger ovn
 • Ovn som er best i test og deres favoritter
 • Ekstra funksjoner som er verdt å vurdere for ovner
 • Våre mest populære ovnmerker
 • Trenger du fortsatt rådgivning?
null

Vil du gjøre det enkelt å velge?

Vi har gjort arbeidet for deg. Her får du våre anbefalinger, som passer deg, paret og barnefamilien.

Vil du heller gå på oppdagelsesferd selv, kan du rulle ned til "Gode vurderinger når du velger kombiskap".

Ovn til deg
Ovn til paret
Ovn til familien med barn


Gode vurderinger når du velger ovn

Ovnkapasitet


Hvor mye mat må det være plass til i ovnen?

Kapasitet: Det er ovnsrommet som avgjør hvor mye mat du kan sette i ovnen om gangen. Ovnsrommet angis i litermål. Det er også relevant å se på ovnens produktmål, siden ovner varierer i høyde og bredde. Noen ovner fås med en stor bredde, hvor det er mulig å få en svært bred stekeplate i ovnen, hvis du f.eks. vil kunne bake en stor kake. Skal du steke en stor kalkun til jul, anbefaler vi at du velger en ovn med en god høyde.

Se ovner med stor kapasitet her

null

Hva slags ovn trenger du?

Innbyggingsovnen: Settes inn i skapelement, så den blir en integrert del av kjøkkenløsningen din. Mange velger en slik ovn for å få et mer stilrent design på kjøkkenet.

Kombiovnen: En kombiovn gir deg flere muligheter, fordi den kommer med flere funksjoner. Det kan f.eks. være en innbyggingsovn, som har de samme funksjonene som en dampovn eller mikrobølgeovn. Vil du ha flere typer ovner kombinert i ett produkt, eller har du plassmangel på kjøkkenet, er en kombiovn et opplagt valg.


Dampovnen: Skal også settes i en kjøkkenmodul, akkurat som innbyggingsovnen. Forskjellen er bare at ovnen tilbereder maten ved hjelp av damp. Det spesielle ved en dampovn er at den gir en lettere, sunnere og sprøere tilberedning av særlig bakverk og grønnsaks- og fiskeretter.

Miniovnen: Dette er en liten ovn som, i motsetning til andre ovnstyper, kan plasseres på kjøkkenbordet eller i et høyskap på samme måte som en mikrobølgeovn. Miniovnen egner seg til små leiligheter eller som supplement til en vanlig ovn.

null


Hvilke programmer skal ovnen ha?

Det kan være svært praktisk å ha en ovn med forskjellige programmer, da det gjør det enklere for deg å skape lekre retter på kjøkkenet. De fleste ovner har som standard varmluft, grill og over-/undervarme, men det er også flere andre programmer som kan være nyttige.

Andre programmer:

 • Pizzabaking
 • Tining
 • Autosteking 
 • Hurtig forvarming
 • Tallerkenoppvarming
 • Intervallsteking
Ovnprogrammer
Best i test ovner
Deres favoritt ovner


Ekstra funksjoner som er verdt å vurdere for ovnen

Teleskoputtrekk

Et teleskoputtrekk til ovnen gjør det lett for deg å få maten inn og ut av ovnen.

Dampfunksjon

Med dampfunksjon kan du tilberede maten med vanndamp. Det hjelper med å bevare matens naturlige smak og næringsstoffer, slik at du får et best mulig resultat.

Anti-Fingerprint

Belegget motvirker at det setter seg fingeravtrykk på kjøleskapet, så kjøleskapet fremstår rent og pent. Belegget ses ofte på kjøleskap i rustfritt stål.

Oppbevaringsskuffe eller varmeskuffe

En oppbevaringsskuffe eller varmeskuffe kan monteres under en innbyggingsovn. Oppbevaringsskuffen er velegnet til å oppbevare stekeplater, stekerister og servise, mens varmeskuffen kan varme opp tallerkenen, slik at maten holder seg varm lenger. Og så er den et perfekt sted å heve gjærdeig og ideell til å tine frosne varer raskt.

Softclose-funksjon

Med soft-close lukker døren seg stille og rolig i uten å smelle igjen.

Rotisseri

Liker du både saftig og sprø kylling? Noen ovnsmodeller har et innebygget roterende grillspyd, et såkalt rotisseri, som er perfekt til å tilberede kjøtt.

Steketermometer

Med et innebygget steketermometer hjelper ovnen deg med å holde kontroll på maten.

Sidehengt eller bunnhengt ovn

Den tradisjonelle standardovnen er bunnhengt. Det vil si at døren til ovnen åpnes nedover. Den sidehengte ovnen er derimot laget for at døren skal kunne åpnes til siden. Fordelene ved denne modellen er at det er lettere å komme tett på ovnsrommet, og den minimerer risikoen for at du brenner deg. Det er likevel ikke alle kjøkken som har en innredning som passer til sidehengte ovner.

Kan styres via Wi-Fi

Få moderne betjening i form av Wi-Fi-styring fra smarttelefonen, iPhonen eller nettbrettet med en internettilkobling. Det gir en rekke fordeler alt etter hvilken modell det er snakk om. Les mer i produktbeskrivelsen for hver enkelt modell.

Selvrens-funksjoner

De aller fleste ovner i dag er selvrensende. Det finnes to former for selvrens-funksjoner.

Pyrolyse: Ovnen blir varmet opp til over 500 grader, og programmet varer i to til tre timer. All skitt og rusk i en ovn blir til aske som kan tørkes av med en ren klut etter 30 minutters avkjøling. På grunn av de høye temperaturene er det best å bli i huset mens programmet kjører.

Katalyse: Katalyse er en spesiell emalje som bryter ned fett og skitt når ovnen er på og kjører på mer enn 200 °C. Det er altså ikke et program du slår på selv.

Se de mest populære ovnsmerkene våre her


Gorenje
Bosch
smeg
Electrolux
Siemens
Miele
null

Trenger du fortsatt rådgivning?

Da kan du enten avtale en tid for rådgivning i din lokale Skousen-butikk, ringe til vår kundeservice hvor vi sitter klare til å hjelpe deg alle dager i uken – bortsett fra helligdager – fra 08:00 til 22:00, eller sende oss en e-post.

Book møte hos Skousen
Ring Skousens online kundeservice 21 95 92 07
Send en e-post til Skousen