Favoritter

Lukk

Vaskemaskiner

Hvordan velge vaskemaskin?

Vaskemaskiner har blitt en nødvendighet i de fleste husstander. Nyvasket og rent tøy er noe vi alle har bruk for. Her på siden finner du vaskemaskiner i forskjellige modeller og med varierende kapasitet. Med andre ord er det enkelt å finne en vaskemaskin som passer til størrelsen på din husstand.

Vaskemaskiner - 3 modeller

Det fins tre forskjellige typer vaskemaskiner, men i Norge er vi kanskje mest vant til den frontbetjente modellen. En frontbetjent vaskemaskin heter nettopp frontbetjent fordi den mates fra front. I noen husstander vil det være vanskelig å få plass til en slik vaskemaskin, på grunn av størrelsen. Da kan det være en ide å se etter en toppbetjent vaskemaskin. Er du på utkikk etter en maskin som skal bygges inn, er det den frontbetjente vaskemaskinen du skal gå efter.

I andre land er den toppbetjente vaskemaskinen mest utbredt. I motsetning til den frontbetjente vaskemaskinen, mates denne vaskemaskinen i fra toppen. Man skal dermed ha plass til å åpne den i topp. Samtidig fyller den toppbetjente vaskemaskinen ofte mindre i bredden.
Toppbetjente vaskemaskiner har samme kapasitet som en alminnelig standard vaskemaskin, men er utstyrt med to lokk, et trommellokk og et innvendig, som minimerer risikoen for at maskinen åpnes og at vannet løper ut.

Man kan også få en kombinert vask/tørk maskin i huset; en kombinasjon av vaskemaskin og tørketrommel i én enhet. En praktisk løsning, dersom det er trangt om plassen. Vær oppmerksom på at en kombinert vask/tørk maskin ikke har like stor kapasitet til å tørke, som den har til å vaske.

Vaskemaskiner - kapasitet og vannforbruk

Det er avgjørende at man velger en vaskemaskin med stor nok kapasitet. Kapasiteten avgjør, hvor mye tøy man kan vaske om gangen. Kapasitet står oppført i kilo, og de fleste vaskemaskiner kan ta mellom 5 og 8 kg tørt tøy. Husk at når du vasker halvtomme maskiner så går dette ut over energiforbruket. Det fins vaskemaskiner med «mengdeautomatikk» som selv veier vasken og tilpasser vannforbruket

Sentrifugeringshastighet

Det er viktig å ha sentrifugeringshastigheten for øyet, det er denne som bestemmer hvor tørr vasken er når den kommer ut av vaskemaskinen. Her er det nødvendig å sjekke hvor mange omdreininger en vaskemaskin har pr. minutt. Sentrifugeringen påvirkes også av størrelsen på tromlen og hvilket program man velger.

Energiforbruk- Spar penger med riktig vaskemaskin

Det er en god ide å være oppmerksom på energiklasse, når du skal kjøpe ny vaskemaskin. Ikke bare fordi det har betydning for miljøet, men også fordi du kan spare penger på strømregningen. Vaskemaskiner blir klassifisert i energiklasser: Energiklasse A (vaskemaskiner med lavt energiforbruk) til energiklasse G (vaskemaskiner med høyt energiforbruk). Sentrifugeringsevnen til vaskemaskinen vurderes også utfra denne bokstavskalaen.

Øvrig

Vaskemaskiner kommer med flere ulike funksjoner, som kan være til hjelp i hverdagen. Blant annet får man flere ulike vaskeprogram, f.eks. til å vaske skånsomme tekstiler, så man slipper for håndvask. Produsentene har også utviklet forskjellige motorer, noe som har betydning for både støynivåa og vibrasjoner.

Har du noen spørsmål om vaskemaskiner eller andre hvitevarer i vårt sortiment, er du velkommen til å kontakte vår kundeservice på telefon: 21 95 92 07. Du kan også ta kontakt med din nærmeste Skousen forhandler.

Favoritter

Lukk