Din huskeliste

Lukk

*Kan ikke kombineres med prismatch. Se tilbudets varighet på det enkelte produkt.

Tørketromler

Kjøp tørketromler hos Skousen

Leter du etter en ny tørketrommel? Da har du kommet riktig! Vi har tørketromler fra flere ulike merker til billige priser. For eksempel finner du tørketromler fra Samsung, AEG, Whirlpool, Bosch, Siemens, Electrolux og mange fler. Vi har alt fra store tørketromler med mye kapasitet til små og smale som ikke tar så mye plass og flere andre typer der imellom. Du kan være sikker på at finne en tørketrommel som passer deg.

Gjør et kupp - Finn billige tørketromler på Black Friday

Tørketromler

En tørketrommel er en hvitevare som krever litt bakgrunnskunnskap. Det finnes nemlig to typer tørketromler, med vesentlige forskjeller. Disse kalles henholdsvis utluftingstørketrommel og kondenstørketrommel.

En utluftingstørketrommel krever en utluftningskanal ut i det fri, der varm luft og fukt kan slippes ut. Utluftingstørketrommelen vil tørke bedre, og tøyet blir raskere tørt enn med en kondenstørketrommel.

Kondenstørketrommelen krever ikke utluftning i det fri. Istedet samles fukten i en beholder som er enkel å ta ut og tømme, men du må huske å tømme den jevnlig. Alternativt kan beholderen kobles til et avløp, slik at fukten automatisk tømmes fra beholderen. Fordelene med en kondenstørketrommel er at den er enklere å installere enn en utluftingstørketrommel, og at den ikke krever en utluftingskanal. Dermed kan man plassere den nesten hvor som helst. Imidlertid skal det være gode utluftningsmuligheter i rommet kondenstørketrommelen står på, da den i større grad vil generere varme omkring seg.

Kapasitet på din tørketrommel

Som med vaskemaskiner er det også viktig at man forholder seg til kapasiteten til en tørketrommel. Denne angis også i kilo, og kan være på mellom 6 og 11 kilo. Hvis dere er 1-2 i husstanden trenger dere ca 6-8 kilo, og hvis dere er flere må dere gå opp litt i kapasitet. Kapasiteten i tørketromlen avhenger også av hvor mye dere bruker den. Noen tromler nesten alt mens noen henger opp det meste av tøyet og tromler bare noen ting.

Ekstra funksjoner hos tørketromler

Tørketromler har en rekke funksjoner som kan være nyttige i hverdagen. Disse omfatter blant annet reverserende trommelretning, noe som innebærer at trommelen vekselvis dreier fra den ene til den andre siden. Dette gir kortere tørketid og gjør klærne luftigere. I tillegg har man Fuzzy Logic-funksjonen. Dette er en tørkeprosess der fuktigheten i luften som blåses ut, blir målt fortløpende. Det minimerer risikoen for at tørketrommelen blir overopphetet og ødelegger tøyet. Utover det så finnes det på de fleste modeller idag en fuktsensor som sørger for at måle hvor tørre klærne er, så du ikke risikerer å ta ut klær som ikke er helt tørre.

Noen av de nye modellerne har også flere andre funksjoner som bland annet gjør tørkeprosessen lydsvak, fjerner lukt og istedet gir klærne en lett og velduftende lukt, timerfunksjon så du kan innstille en forsinket start og mye mer. Idag er tørketromler veldig fremme når det kommer til teknologi, alt for å gjøre hverdagen lettere for deg.

Energiklasse

Generelt sett er energiforbruket til hvitevarer som tørketromler ganske høyt. Svært få tørketromler har beste energimerke, og disse er å finne blant kondenstørketromler, da det er strengere krav til energimerking av utluftingstørketromler.

Energimerkeskalaen går fra A (tørketromler med lavt energiforbruk) til G (tørketromler med høyt energiforbruk). Energiforbruket har betydning for hvor miljøvennlig tørketrommelen er, samt hvor mye høyere strømregningen blir i forhold til om man bruker en mer energivennlig tørketrommel.

Bemerk at det under 2021 kommer en ny energimerking fra EU, som Norge har valgt at følge. Det betyr at det under en periode kommer to energimerkinger med hvert produkt. Den nye energiskalaen har høyere krav, og tester på en del nye parameterer. Les alt om den nye energimerkingen her.

Siden det er stor forskjell mellom energiklasserne anbefaler vi at du tenker igjennom hva som er viktig for deg og din husstand. Hvis du ikke bruker din tørketrommel så ofte kan du kanskje velge en som ikke har den beste energimerkningen men istedet har andre funksjoner du setter pris på. Men hvis du bruker tørketrommelen mye kanskje det er bedre at prioritere en bra energimerkning.

Hos Skousen finner du blant annet:

Trenger du hjelp?

Trenger du hjelp eller har du spørsmål til tørketromler eller andre hvitevarer? Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på mail, chett eller på telefonnummer 21 95 92 07 eller henvende deg til nærmeste Skousen-forhandler.

Din huskeliste

Lukk