Favoritter

Lukk

Tørketromler

Tørketromler

En tørketrommel er en hvitevare som krever litt bakgrunnskunnskap. Det finnes nemlig to typer tørketromler, med vesentlige forskjeller. Disse kalles henholdsvis utluftingstørketrommel og kondenstørketrommel.

En utluftingstørketrommel krever en utluftningskanal ut i det fri, der varm luft og fukt kan slippes ut. Utluftingstørketrommelen vil tørke bedre, og tøyet blir raskere tørt enn med en kondenstørketrommel.

Kondenstørketrommelen krever ikke utluftning i det fri. Isteden samles fukten i en beholder som er enkel å ta ut og tømme. Alternativt kan beholderen kobles til et avløp, slik at fukten automatisk tømmes fra beholderen. Fordelene med en kondenstørketrommel er at den er enklere å installere enn en utluftingstørketrommel, og at den ikke krever en utluftingskanal. Dermed kan man plassere den nesten hvor som helst. Imidlertid skal det være gode utluftningsmuligheter i rommet kondenstørketrommelen står på, da den i større grad vil generere varme omkring seg.

Kapasitet til tørketromler

Som med vaskemaskiner er det også viktig at man forholder seg til kapasiteten til en tørketrommel. Denne angis også i kilo, og kan være på mellom seks og elleve kg.

Ytterligere informasjon om valg av tørketrommel

Tørketromler har en rekke funksjoner som kan være nyttige i hverdagen. Disse omfatter blant annet reverserende trommelretning, noe som innebærer at trommelen vekselvis dreier fra den ene til den andre siden. Dette gir kortere tørketid og gjør tøyet luftigere. I tillegg har man Fuzzy Logic-funksjonen. Dette er en tørkeprosess der fuktigheten i luften som blåses ut, blir målt fortløpende. Det minimerer risikoen for at tørketrommelen blir overopphetet og ødelegger tøyet.

Energiklasse

Generelt sett er energiforbruket til hvitevarer som for eksempel tørketromler noe høyt. Svært få tørketromler har beste energimerke, og disse er å finne blant kondenstørketromler, da det er strengere krav til energimerking av utluftingstørketromler.
Energimerkeskalaen går fra A (tørketromler med lavt energiforbruk) til G (tørketromler med høyt energiforbruk). Energiforbruket har betydning for hvor miljøvennlig tørketrommelen er, samt hvor mye høyere strømregningen blir i forhold til om man bruker en mer energivennlig tørketrommel.

Kontakt oss

Har du spørsmål angående tørketromler eller andre hvitevarer, er du mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på telefonnummer 21 95 92 07 eller henvende deg til nærmeste Skousen-forhandler.

Favoritter

Lukk