Favoritter

Lukk

Platetopper

Hvordan velge riktig platetopp?

I norske hjem er platetoppen en nødvendighet, her skal kokes, stekes og varmes både morgen og kveld og da er det viktig at man velger en platetopp som fungerer helt optimalt.

Noen ser etter platetopper hvor man kan bruke større kasseroller og panner og har dermed bruk for at minst et kokefelt er større enn gjennomsnittet. Utover det kan man få platetopper med smarte funksjoner, f.eks. som gir raskere oppkoking. Det fins også platetopper hvor kokefeltene kan innstilles med en timer funksjon, som automatisk slukker når tiden er gått ut. Man bør også gjøre seg noen tanker om platetoppenes energiklasse og energiforbruk, som svinger mellom 60 og 80 prosent i energiutnyttelse, avhengig av modellen.

Overordnet fins det fire forskjellige typer platetopper: Induksjonsplatetopper, keramiske platetopper, masse- og gassplatetopper.

Induksjonsplatetopper

Induksjonsplatetopper har blitt en hit i mange hjem fordi de har en rekke fordeler sammenlignet med andre platetopper. På den annen side krever induksjonsplatetoppen spesielt utstyr for at den skal kunne fungere. Disse platetoppene blir varme ved hjelp av et elektromagnetisk felt. Dermed må alt utstyr som brukes på platetoppen være utstyrt med magnetbunn.

Oppvarmning ved hjelp av elektromagnetisme betyr at det er kasserollen eller pannen som varmes, ikke platetoppen i seg selv. Det gir en langt hurtigere oppvarmning. Dog kan platetoppen virke varm etter bruk, fordi kasserollene og pannene avgir restvarme. Platetoppene slukker automatisk, når grytene eller pannene fjernes. Det betyr at dersom man søler så vil det ikke brenne like hurtig fast på platetoppen

Keramiske platetopper

Keramiske platetopper ligner til forveksling induksjonsplatetopper, overflaten ligner mye, men i motsetning til induksjonsplatetopper krever de ikke at man går til innkjøp av noe bestemt kjøkkenutstyr. Kokesonene befinner seg under en herdet glassplate, og gir bedre utnyttelse av varmen sammenlignet med masseplatetopper. Den herdede glassplaten gir en jevn overflate, som er enkel å holde ren.

Masseplatetopper

Masseplatetoppen er den mer tradisjonelle platetoppen, og blir mer og mer sjelden, ettersom de nye platetoppene vinner frem. En masseplatetopp er ikke fullt så dyr, men har et høyere energiforbruk.

Kontakt oss

Har du spørsmål om vårt platetopp sortiment? Kontakt oss gjerne på 21 95 92 07 eller henvend deg hos din nærmeste Skousen forhandler.

Favoritter

Lukk