Din huskeliste

Lukk

Platetopper

Hvordan velger jeg riktig platetopp?

I norske hjem er platetoppen en nødvendighet. Det skal kokes, stekes og varmes både morgen og kveld og da er det viktig at man velger en platetopp som fungerer helt optimalt. Hvilken platetopp du skal kjøpe kommer an på dine behov og hvordan din kjøkkenbenk ser ut. Men vi skal prøve å hjelpe deg å finne den platetopp som passer deg og ditt kjøkken best.

På siden finner du blant annet:
Siemens platetopper
• Bosch platetopper
• AEG platetopper
Electrolux platetopper
Miele platetopper

Størrelse

Noen ser etter platetopper hvor man kan bruke større kasseroller og panner og har dermed bruk for at minst et kokefelt er større enn gjennomsnittet. Da kan du velge en platetopp med flekssone som gir deg mulighet for å få en større plate når du trenger det.

Du må vite hvilken størrelse du ønsker og har plass for før du kjøper en ny platetopp. Vi har platetopper fra 30 cm til 80 cm, og faktisk noen på helt opp til 100 cm i bredden. Hvilke mål du skal ha kommer an på hvor mye benkplass du har til din nye platetopp og selvfølgelig hvor mange plater du ønsker.

Smarte funksjoner

Utover det kan man få platetopper med mange andre smarte funksjoner, f.eks. boosterfunksjon som gir raskere oppkoking eller barnesikring. Det fins også platetopper hvor kokefeltene kan innstilles med en timer funksjon, som automatisk slukker når tiden er gått ut. Induksjonstopper slukker alltid automatisk når du ikke bruker den hvilket er en stor fordel for deg som har mye å gjøre, stor familie eller helt enkelt bare vil ha den ekstra sikkerheten. Da unngår du at platene drar unødvendig mye strøm. Og med andre platetopper minsker du faren for brann eller at noe brenner på.

Energiklasse og strømforbruk

Man bør også gjøre seg noen tanker om platetoppenes energiklasse og energiforbruk, som svinger mellom 60 og 80 prosent i energiutnyttelse, avhengig av modellen. Du kan lese mer om strømforbruk og energimerking inne på selve varekortene. Men generelt så er keramiske- og induksjonstopper de mest energisparende.

Forskjellige platetopper

Overordnet finnes det fire forskjellige typer platetopper:

Induksjonsplatetopper
Keramiske platetopper
Platetopp med innebygd ventilator
Grillplater & Frittstående platetopper
Gasstopper

Induksjonsplatetopper

Induksjonsplatetopper har blitt en hit i mange hjem fordi de har en rekke fordeler sammenlignet med andre platetopper. På den annen side krever induksjonsplatetoppen spesielt utstyr for at den skal kunne fungere. Disse platetoppene blir varme ved hjelp av et elektromagnetisk felt og derfor må alt utstyr som brukes på platetoppen være utstyrt med magnetbunn.

Oppvarmning ved hjelp av elektromagnetisme betyr at det er kasserollen eller pannen som varmes, ikke platetoppen i seg selv. Det gir en langt hurtigere oppvarmning som sparer deg masser av tid i matlagingen. Dog kan platetoppen virke varm etter bruk, fordi kasserollene og pannene avgir restvarme, men blir langt hurtigere kalde igjen i forhold til tradisjonelle platetopper. Platetoppene slukker automatisk, når grytene eller pannene fjernes. Det betyr at dersom man søler så vil det ikke brenne like hurtig fast på platetoppen og det underletter rengjøringen av platene.

Keramiske platetopper

Keramiske platetopper ligner til forveksling induksjonsplatetopper ved første blikk siden overflaten ligner mye. Men i motsetning til induksjonsplatetopper krever de ikke at man går til innkjøp av noe bestemt kjøkkenutstyr, du kan bruke alle kjeler og kasseroller uten problem. Kokesonene befinner seg under en herdet glassplate, og gir bedre utnyttelse av varmen sammenlignet med masseplatetopper. Den herdede glassplaten gir en jevn overflate, som er enkel å holde ren.

Masseplatetopper

Masseplatetoppen er den mer tradisjonelle platetoppen, og blir mer og mer sjelden, ettersom de nye platetoppene blir mer populære. En masseplatetopp er ikke fullt så dyr, men har et høyere energiforbruk og derfor bør kanskje du overveie hvis du ikke skal ha en keramisk platetopp i stedet.

Trenger du hjep?

Har du spørsmål om vårt platetopp sortiment? Kontakt oss gjerne via mail, chatt eller på telefon 21 95 92 07 eller henvend deg hos din nærmeste Skousen forhandler.

Din huskeliste

Lukk