Favoritter

Lukk

Ovner

Ovner

Mange velger i dag en separat kokeplate og stekeovn på kjøkkenet som et alternativ til å kjøpe komfyr. Derfor investeres det i innbyggingsovner, som fås som en tradisjonell ovn, dampovn, kombiovn eller miniovn.
Det viktigste å være klar over i forbindelse med kjøp av en ovn, i tillegg til pris og design, er ovnsrom, om ovnen er sidehengslet eller bunnhengslet samt funksjoner og energiklasse.

Ovnsvolum

Ovnsrommet vil være avgjørende for hvor mye man kan sette i ovnen av gangen. Dette måles i liter. Imidlertid kan det også være hensiktsmessig å se på ovnsvolumet, siden dette har betydning for ovnens høyde og bredde. Noen ovner er svært brede, slik at man kan ha en bred stekeplate i ovnen.

Sidehengslede og bunnhengslede ovner

Den tradisjonelle standardovnen er bunnhengslet, noe som betyr at døren til ovnen er hengslet nederst. En sidehengslet ovn er derimot utviklet slik at døren er hengslet på siden. Fordelen med å velge en sidehengslet ovn i stedet for en bunnhengslet ovn er at det er lettere å komme tett innpå ovnsrommet, noe som også minsker risikoen for å brenne seg. Sidehengslede ovner stiller imidlertid noen krav til innredningen på kjøkkenet, og at det er plass til å åpne døren fra siden.

Nyttige ovnsfunksjoner

Dagens ovner er i større eller mindre grad selvrensende. Det skilles vanligvis mellom to typer selvrensingsfunksjoner; pyrolyse og katalyse. Førstnevnte består av en oppvarmingsprosess, der ovnen i løpet av 120 minutter varmes opp til over 500 °C. Dette fører til at smuss og fett blir til aske, som etter 30 minutters avkjøling kan tørkes vekk med en ren klut. Katalyse er en spesiell emalje som kontinuerlig bryter ned smuss og fett når ovnen er på og varmet opp til 200 °C eller mer.
Andre funksjoner som varierer i forhold hvilken ovn som velges, er for eksempel om ovnen har innebygd steketermometer eller en spesiell dampfunksjon som er ideell for baking av brød og tilbereding av grønnsaker.

Ovnens energiklasse

Om det skal tas hensyn til ovnens energiforbruk, er det nødvendig å ta ovnens størrelse i betraktning. Det er klart at jo større ovnen er, desto mer energi trengs for å varme den opp. Ovnens energimerking er basert på en bokstavskala fra A til G, der ovner med bokstaven A har lavt energiforbruk, mens ovner med bokstaven G har høyt energiforbruk.

Vil du vite mer?

Har du spørsmål om vårt utvalg av ovner eller andre hvitevarer, kan du gjerne kontakte vår kundeservice på 21 95 92 07 eller henvende deg til nærmeste Skousen-forhandler.

Favoritter

Lukk