Favoritter

Lukk

Oppvaskmaskiner

Oppvaskmaskiner

Det er mye bedre å fylle en oppvaskmaskin med skittent servise enn å vaske opp for hånd. Det er også mer energivennlig, fordi vannforbruket ofte er høyere når man vasker opp for hånd enn når man vasker opp i oppvaskmaskin. Oppvaskmaskiner fås i ulike modeller og størrelser.

Ulike typer oppvaskmaskiner

En tradisjonell oppvaskmaskin kan monteres slik at den er innbygget eller integrert. En innbyggingsoppvaskmaskin er konstruert for å stå under kjøkkenbenken. Topp- og sidepanel følger ikke med, siden disse områdene er dekket av kjøkkenpanel. En integrerbar oppvaskmaskin vil derimot verken bli levert med front, topp- eller sidepanel, siden den vil få et kjøkkenpanel montert på fremsiden, noe som gir oppvaskmaskinen et mer diskré utseende blant kjøkkenets øvrige elementer.
Man kan også kjøpe en benkoppvaskmaskin, som er konstruert for å stå på kjøkkenbenken. Denne er kan kun vaske en liten mengde servise av gangen, men kan være en god løsning for et lite kjøkken. Alternativt fås tradisjonelle oppvaskmaskiner også i smal utgave.

Størrelse og kapasitet på oppvaskmaskiner

Oppvaskmaskiner fås i tradisjonell størrelse med plass til 12–14 servisesett, mens benkoppvaskmaskinen kan vaske mellom fire og og seks servisesett av gangen. En husstand bestående av fire til fem personer vil vanligvis ha bruk for en oppvaskmaskin med en kapasitet på 12–14 servisesett, mens en husstand bestående av én til to personer kan klare seg med mindre.

Oppvaskmaskiners støynivå

For noen, særlig folk som har åpen planløsning, er det avgjørende hvor mye støy en oppvaskmaskin lager når den vasker opp. Det kan derfor være en god ide å sjekke hvor mange desibel de ulike oppvaskmaskinene avgir.

Anordning og funksjoner

Vanligvis består anordningen i en oppvaskmaskin av to uttagbare hyller og en bestikkurv. Men i de litt dyrere modellene er bestikkurven erstattet med en bestikkskuff øverst i oppvaskmaskinen, og enheten er gjort mer fleksibel slik at det er mulig å justere og flytte den rundt.
I tillegg kommer oppvaskmaskinen med en rekke programmer og funksjoner. Noen oppvaskmaskiner har for eksempel et hurtigprogram, der oppvasken kun tar én time. I noen tilfeller vil det også være mulig å stille inn på halvtom oppvaskmaskin, slik at vannmengden automatisk tilpasses mengden servise i oppvaskmaskinen.

En oppvaskmaskins energiforbruk

Når husstanden skal investere i oppvaskmaskin, er det viktig å være oppmerksom på energiklasse og energiforbruk. Energiklassen angir hvor stort energiforbruk oppvaskmaskinen har, mens energiklassen i tillegg tar vannforbruket i betraktning. De mest energivennlige oppvaskmaskinene vil være merket med bokstaven A, etterfulgt av opp til tre plusstegn.
Oppvaskmaskinenes vaske- og tørkeevne vurderes også med bokstaver, der A indikerer den beste evnen.

Har du spørsmål om oppvaskmaskiner?

Skulle du ha spørsmål angående oppvaskmaskiner, er du mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på telefonnummer 21 95 92 07 eller henvende deg til nærmeste Skousen-forhandler.

Favoritter

Lukk