Din huskeliste

Lukk

Oppvaskmaskiner

Oppvaskmaskiner

Det er mye bedre å fylle en oppvaskmaskin med skittent servise enn å vaske opp for hånd. Det er også mer energivennlig, fordi vannforbruket ofte er høyere når man vasker opp for hånd enn når man vasker opp i oppvaskmaskin. Oppvaskmaskiner fås i ulike modeller og størrelser.

Vi har oppvaskmaskiner fra mange forskjellige merker som:
Bosch oppvaskmaskiner
Siemens oppvaskmaskiner
Miele oppvaskmaskiner
Whirlpool oppvaskmaskiner
AEG oppvaskmaskiner
Electrolux oppvaskmaskiner

Ulike typer oppvaskmaskiner

En tradisjonell oppvaskmaskin kan monteres slik at den er innbygget eller integrert. En innbyggingsoppvaskmaskin er konstruert for å stå under kjøkkenbenken. Topp- og sidepanel følger ikke med, siden disse områdene er dekket av kjøkkenpanel. En integrert oppvaskmaskin vil derimot verken bli levert med front, topp- eller sidepanel, siden den vil få et kjøkkenpanel montert på fremsiden, noe som gir oppvaskmaskinen et mer diskré utseende blant kjøkkenets øvrige elementer.

Det finnes også frittstående oppvaskmaskiner som ikke trenger å være montert under kjøkkenbenken siden den leveres med både topppanel og frontpanel. Du velger selv hvor du vil plassere oppvaskmaskinen. Husk at disse oppvaskmaskiner ikke er egnede til å være dekket.

Man kan også kjøpe en benkoppvaskmaskin, som er konstruert for å stå på kjøkkenbenken. Det er en liten oppvaskmaskine som kun kan vaske en liten mengde servise av gangen, men kan være en god løsning for et lite kjøkken eller hvis du ikke har plass til oppvaskmaskine i ditt kjøkken. Alternativt fås tradisjonelle oppvaskmaskiner også i smal utgave.

Størrelse og kapasitet på oppvaskmaskiner

Oppvaskmaskiner fås i tradisjonell størrelse med plass til 12–14 servisesett, mens benkoppvaskmaskinen kan vaske mellom fire og og seks servisesett av gangen. En husstand bestående av fire til fem personer vil vanligvis ha bruk for en oppvaskmaskin med en kapasitet på 12–14 servisesett, mens en husstand bestående av én til to personer kan klare seg med mindre.

Oppvaskmaskiners støynivå

For noen, særlig folk som har åpen planløsning, er det avgjørende hvor mye støy en oppvaskmaskin lager når den vasker opp. Det kan derfor være en god idé å sjekke hvor mange dB (desibel) de ulike oppvaskmaskinene avgir. Som referanse er en normal samtale mellom 2 personer ca 60 dB.

Anordning og funksjoner

Vanligvis består anordningen i en oppvaskmaskin av to uttagbare hyller og en bestikkurv. Men i de litt dyrere modellene er bestikkurven erstattet med en bestikkskuff øverst i oppvaskmaskinen, og enheten er gjort mer fleksibel slik at det er mulig å justere og flytte den rundt for å få plass med store gryter.

I tillegg kommer oppvaskmaskinen med en rekke programmer og funksjoner. Noen oppvaskmaskiner har for eksempel et hurtigprogram, der oppvasken kun tar én time. I noen tilfeller vil det også være mulig å stille inn på eco-program eller halvtom oppvaskmaskin, slik at vannmengden automatisk tilpasses mengden servise i oppvaskmaskinen.

En oppvaskmaskins energiforbruk

Når husstanden skal investere i oppvaskmaskin, er det viktig å være oppmerksom på energiklasse og energiforbruk. Energiklassen angir hvor stort energiforbruk oppvaskmaskinen har, mens energiklassen i tillegg tar vannforbruket i betraktning. De mest energivennlige oppvaskmaskinene vil være merket med bokstaven A, etterfulgt av opp til tre plusstegn.
Oppvaskmaskinenes vaske- og tørkeevne vurderes også med bokstaver, der A indikerer den beste evnen.

Oppvaskmaskiner - Best i Test

For å hjelpe deg har vi samlet alle oppvaskmaskiner som er best i test. Hvis du vil kjøpe en testvinner så finner du de oppvaskmaskiner som er best i test her. Nederst på siden kan du lese om testen og hva oppvaskmaskinerne ble testet for.

Hvorfor salt i oppvaskmaskinen?

"Hvorfor skal man ha salt i oppvaskmaskinen?" er et veldig vanlig spørsmål vi får. Vi forklarer her kort hvorfor man skal bruke salt i oppvaskmaskinen og hvordan det fungerer. Til å starte med finnes det forskjellige typer av salt man kan bruke og vi anbefaler at alltid bruke salt som er fremstilt for å brukes i oppvaskmaskiner. Oppvaskmaskinsaltet har mange spesifikke egenskaper for å fungere optimalt. Hvis du bruker vanlig bordsalt for eksempel kan det stoppe igjen rørene i oppvaskmaskinen.

Så bruk aldrig salt som ikke er laget til oppvaskmaskiner for å få det beste ut av din oppvaskmaskin og for å unngå skade som ikke dekkes av garantien. Hvis du ikke bruker salt kommer du snart til å legge merke til at du får flekker av kalk på glassene spesielt, men også på dine tallerkener og bestikk. Med salt i oppvaskmaskinen unngår du dette og får alltid et skinnene rent resultat. Hvor mye salt vaskemaskinen skal ha finner du i brukerveiledningen for respektive oppvaskmaskin da dette kan skille seg en del mellom de forskjellige modellene.

Vil du gjøre et kupp? Kjøp din oppvaskmaskin på Black Friday.

Har du spørsmål om oppvaskmaskiner?

Skulle du ha spørsmål angående oppvaskmaskiner, er du mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på telefonnummer 21 95 92 07 eller henvende deg til nærmeste Skousen-forhandler.

Integrerte oppvaskmaskiner
Frittstående oppvaskmaskiner
Benkoppvaskmaskiner
Industrioppvaskmaskiner

Din huskeliste

Lukk