Din huskeliste

Lukk

*Gjelder ikke varer som allerede er nedsatt, "Kundefavoritt", tilbehør, ytelser eller varer med "Sjekk prisen" og kan ikke kombineres med prismatch. Se tilbudets varighet på det enkelte produkt.

Mikrobølgeovner

Kjøpe mikrobølgeovn?

Noen har ennå ikke sett lyset. Andre kan ikke klare seg uten. Vi snakker selvfølgelig om mikrobølgeovner (eller mikroovn som det også heter), og på denne siden har vi samlet alle ovnene vi har i vårt sortiment akkurat nå. Ofte kan du være heldig å finne en mikrobølgeovn på tilbud, så følg med på denne siden og gjør en god handel!

Husk at det finnes to forskjellige modeller:
Frittstående mikrobølgeovner
Innebygde mikrobølgeovner

Frittstående modeller

En frittstående mikrobølgeovn er som de fleste kjenner den, en mikroovn som står på kjøkkenbenken. Fordelen med frittstående er at det er lettere å installere, og krever ikke noe annet enn strømuttak for å fungere. Den er også ofte lett å betjene og enkel å bruke for hele familien. Du kan også plassere den akkurat der du vil, selv om det er i hjørnet eller mitt på kjøkkenbenken.

Innebygde modeller

En innebyggt modell er en som er integrert med kjøkkenet. Da slipper du å ha den stående fremme på kjøkkenbenken og sparer mye plass. Det gir også kjøkkenet en flott finish med innbyggte hvitevarer som dessuten ikke tar opp unødvendig plass.

Hvorfor kjøpe en mikrobølgeovn?

Det er nesten ikke noen ting du ikke kan bruke en mikroovn til, og hvis du en gang har hatt en kan du ikke leve uten. Mange tror dessverre at mikroovnen bare kan brukes til å lage popcorn eller varme barnemat, men det er faktisk også mulig å lage vanlig og virkelig god mat i den.

Tilhengere av mikrobølgeovner har vanligvis også en tradisjonell ovn. En perfekt duo, der du både kan spare tid og lage deilig mat. Visste du for eksempel at du enkelt kan lage både pasta, bakte poteter og deilige, sprø grønnsaksretter i den? For ikke å snakke om at du kan tine opp middagen om du har glemt å ta den ut av fryseren på forhånd.

Du kan også dra nytte av den for å korte ned tilberedingstiden, i forhold til en tradisjonelle ovn. Bakt potet tar for eksempel ikke på langt nær så lang tid å tilberede om du først baker den i mikroen. Tenk på at du kan spare mange penger gjennom å bruke mikroovnen til ting som har lang tid i vanlig ovn.

Hvilken skal jeg velge?

Før du kjøper ny, er det en god idé å vurdere hva du egentlig har tenkt å bruke den til. Om du vet på forhånd at du bare trenger den til å lage popcorn i helgene, kan du nøye deg med en billig variant uten smarte ekstrafunksjoner og tilbehør. Planlegger du imidlertid å bruke ovnen som primærovn og dermed vil lage ordentlig mat i den, kan det være fornuftig å betale litt mer og få en ovn som virkelig er god og allsidig.

Du kan lese forskjellige kundeomtaler og annen informasjon på alle varekort. Du kan også sammenligne flere forskjellige for å se hvilken modell som passer deg best.

Hvor stor skal den være?

Hvor stor kapasitet din nye mikrobølgeovnen bør ha, avhenger først og fremst av hva du har tenkt å bruke den til. Vær oppmerksom på at størrelsen på ovnsrommet kan variere mye. Kapasiteten måles i liter, og ligger vanligvis mellom 13 og 42 liter. Kapasiteten er indikert for hver enkelt ovn og du finner informasjonen på varekortet. Størrelsen påvirker helt klart hva du kan lage i den.

Hengsling av mikrobølgeovn

Om mikrobølgeovnen skal plasseres løst på kjøkkenbenken, gjør det svært liten forskjell om den er hengslet den ene eller den andre veien. Men det kan være en ganske nyttig detalj å huske om du har tenkt å bygge inn ovnen i et skap eller stilles i et hjørne. Om ovnen er hengslet feil vei, risikerer du at den kolliderer med en skapdør. Så sjekk hvilken vei er hengslet er før du bestiller.

Det vanligste er at den er hengslet på venstre eller høyre side. Man kan imidlertid også få modeller med bunnhengsling, slik at døren åpnes nedover. Dette er smart om ovnen er plassert i et skap i høyden, slik at den er lett å komme til.

Uansett om du vil ha en liten mini mikrobølgeovn eller en som har mere plass kan du finne din mikroovn her. Vi har mikroovner fra kjente merker som for eksempel:
Samsung mikrobølgeovn
Miele mikrobølgeovn
Electrolux mikrobølgeovn
Bosch mikrobølgeovn

Har du spørsmål?

Vi er alltid klare med råd og veiledning. Har du spørsmål om en mikrobølgeovn eller er usikker på noe, kan du ringe oss på 21 95 92 07. Eller kontakt oss via vår online support her på denne siden.

Din huskeliste

Lukk