Favoritter

Lukk

Komfyrer

Leter du etter en ny komfyr?

En komfyr har den fordelen at det er et kombinert produkt, der du har både ovn og kokeplater i én enhet. Det betyr imidlertid ikke at du må inngå kompromiss når det gjelder kvalitet og funksjoner. Man kan velge mellom fire forskjellige varmekilder når det kommer til kokeplater: gasskokeplater, induksjonskokeplater, keramiske kokeplater og massekokeplater.

Induksjonskokeplater og keramiske kokeplater ligner på hverandre ved første øyekast, men induksjonskokeplatene varmer kun gryten eller pannen, uten selv å bli varme. Dette gjøres ved hjelp av magnetisme og er ekstremt effektivt. Både induksjon og gass har den fordelen at det blir svært varmt svært raskt, og det er lett å regulere temperaturen når platetoppen er i bruk. Det er også grunnen til at profesjonelle kokker sverger til en av disse to løsningene. Massekokeplater er hevet opp på komfyren, og noen vil kalle dem litt gammeldagse.

Komfyr og ovn

Selv om du (kanskje) har bestemt hvilken type varmekilde du vil ha i platetoppen, er det ikke gjort med det. Nå må du nemlig bestemme deg for hva slags ovn du vil ha. Her er ikke varmekilden like viktig, for i dag er de aller fleste ovner elektriske. Det du må bestemme deg for, er kapasitet. Om du trenger en liten eller en stor ovn, kommer helt an på hvor ofte og hvor mye mat du lager. En stor ovn er bra om du ofte tilbereder store porsjoner i ovnen, baker mye eller har en stor familie.

Om du sjelden eller aldri baker og hovedsakelig bruker kokeplatene, kan du sannsynligvis lett klare deg med en ovn som ikke er så stor.

Du må også vurdere hvordan ovnen skal rengjøres. Vil du gjøre det selv på den gode, gammeldagse måten med albuefett, eller vil du omfavne moderne teknologier som pyrolyse og katolyse, slik at ovnen kan rengjøre seg selv ved svært høye temperaturer?

Komfyrens ovnsfunksjoner

I tillegg til rengjøringsfunksjonene i ovnsdelen på en komfyr finnes det en rekke andre nyttige egenskaper. Du kan for eksempel få en komfyr med innebygd steketermometer, slik at du bare kan koble en ledning i selve komfyren og retten du tilbereder. Ovnen vil gi deg beskjed når retten har nådd ønsket temperatur.

Man kan også få en komfyr med en rekke forhåndsinnstilte programmer som kan hjelpe deg med å lykkes i matlagingen.

Spør Skousen om råd om de beste komfyrene.

Trenger du råd og veiledning før du bestemmer deg for hvilken komfyr du vil ha, er du alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice. Du kan ringe oss på telefon 21 95 92 07 eller kontakte oss her på chatten.

Favoritter

Lukk