Din huskeliste

Lukk

Komfyrer

Leter du etter en ny komfyr?

En komfyr har den fordelen at det er et kombinert produkt, der du har både ovn og kokeplater i én enhet. Det betyr imidlertid ikke at du må inngå kompromiss når det gjelder kvalitet og funksjoner.

Man kan velge mellom fire forskjellige varmekilder når det kommer til kokeplater:

Vi har komfyrer fra mange kjente merker. For eksempel finner du:

Komfyrer

Induksjonskokeplater og keramiske kokeplater ligner på hverandre ved første øyekast, men induksjonskokeplatene varmer kun gryten eller pannen, uten selv å bli varme. Dette gjøres ved hjelp av magnetisme og er ekstremt effektivt. Både induksjon og gass har den fordelen at det blir svært varmt svært raskt, og det er lett å regulere temperaturen når platetoppen er i bruk.

Det er også grunnen til at profesjonelle kokker sverger til en av disse to løsningene. Samtidig har induksjonskomfyrer blitt svært populært i «vanlige» hjem i hele Norge da induksjon gjør hele matlagingsprosessen kortere og er lett å tilslutte til vanlig strøm. Hvis man ønsker gasskokeplater må man sørge for å ha gassinstallasjon klar når komfyren skal installeres.

Ovnen

Selv om du (kanskje) har bestemt hvilken type varmekilde du vil ha i platetoppen, er det ikke gjort med det. Nå må du nemlig bestemme deg for hva slags ovn du vil ha. Her er ikke varmekilden like viktig, for i dag er de aller fleste ovner elektriske. Det du må bestemme deg for er kapasitet. Om du trenger en liten eller en stor ovn, kommer helt an på hvor ofte og hvor mye mat du lager. En stor ovn er bra om du ofte tilbereder store porsjoner i ovnen, baker mye eller har en stor familie. Om du sjelden eller aldri baker og hovedsakelig bruker kokeplatene, kan du sannsynligvis lett klare deg med en ovn som ikke er så stor.

Her finner du alle våre Black Friday tilbud

Rengjøring

Du må også vurdere hvordan ovnen skal rengjøres. Vil du gjøre det selv på den gode, gammeldagse måten med albuefett, eller vil du omfavne moderne teknologier som pyrolyse og katolyse, slik at ovnen kan rengjøre seg selv ved svært høye temperaturer? Ved disse teknikker varmer ovnen seg opp i veldig høye temperaturer, og alt du må gjøre er at tørke av innsiden etterpå.

Ovnsfunksjoner

I tillegg til rengjøringsfunksjonene i ovnsdelen på en komfyr finnes det en rekke andre nyttige egenskaper. Du kan for eksempel få en komfyr med innebygd steketermometer, slik at du bare kan koble en ledning i selve komfyren og retten du tilbereder. Ovnen vil gi deg beskjed når retten har nådd ønsket temperatur. Man kan også få en komfyr med en rekke forhåndsinnstilte programmer som kan hjelpe deg med å lykkes i matlagingen.

Velg modell etter dine matlagingsvaner

Lager du ofte mat? Og mye mat? Da kan en komfyr og ovn med høy kapasitet være en svært bra investering. Med flere kokesoner kan du lage mat i flere forskjellige kasseroller samtidig og maksimere effekten hvis du dessuten utnytter flekssonen. Du bør overveie hva som er viktigst for deg når det kommer til matlaging og velge komfyr etter plater som best passer til din matlaging og ditt kjøkken.

Selve ovnen finnes også i forskjellige størrelser. Husk at ovner kan være ulike dype, så selv om de ser like store ut kan det skille en del i hvor mye kapasitet de har i liter.

Spør Skousen om råd

Trenger du råd og veiledning før du bestemmer deg for hvilken komfyr du vil ha, er du alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice. Du kan ringe oss på telefon 21 95 92 07 eller kontakte oss her på chatten eller via mail.

Din huskeliste

Lukk