Favoritter

Lukk

Frysere

Frysere

De fleste hjem har en fryser et sted. Om fryseren ikke er separat, er den ofte bygget inn i et såkalt kombiskap eller Side-by-Side-kjøleskap. Med frysere kan vi lagre store mengder mat på én gang som holder seg over lengre tid. I tillegg til kombiskap finnes det to typer frysere; fryseboks og fryseskap.

Frysebokser står ofte på et bakrom, i en kjeller eller på et vaskerom, siden det er et ganske stort apparat å ha i hus. Det gir imidlertid stor lagringsplass, men gjør det litt vanskeligere å finne frysevarene midt i matlagingen. Til gjengjeld er frysebokser mer energivennlige enn fryseskap. Fryseskap har imidlertid en klar fordel med at de ikke tar like mye plass som frysebokser. På et større kjøkken kan fryseskapet plasseres ved siden av kjøleskapet. I tillegg er det lettere å organisere matvarene i et fryseskap, som har hyller og/eller skuffer, slik vi er vant med fra kjøleskapet.

Kapasiteten til en fryser

Kapasiteten til frysere varierer. Det er viktig å investere i en fryser som har den kapasiteten som trengs i husholdningen. En halvtom fryser vil bruke unødvendig energi, mens en overfylt fryser ikke er særlig energivennlig. Kapasiteten til en fryser angis i litermål, og normalt rommer et fryseskap mellom 40 og 351 liter netto, mens en fryseboks kan ha en kapasitet på mellom 95 og 557 liter.

Funksjonalitet i frysere

Frysere har svært nyttige funksjoner. For eksempel kommer mange frysere nå med en NoFrost-funksjon som avrimer fryseren automatisk. Dette gjør det langt enklere å vedlikeholde og rengjøre fryseren. I tillegg får man praktiske funksjoner som for eksempel temperaturalarm. Denne varsler deg om temperaturen i fryseren stiger. I tillegg har mange frysere en lynfrysings-/Super Freeze-funksjon, noe som innebærer at fryseren kan fryse intensivt over et visst tidsrom. Dette er svært nyttig for nyinnkjøpte matvarer som krever rask nedkjøling.

Annet

Enkelte fryseskap kommer dessuten med en automatisk isdispenser, som gjør apparatet i stand til å produsere isbiter. Her er det viktig å merke seg at noen av disse fryseskapene krever en vanntilkobling eller manuelt må fylles med vann.

Om du har spørsmål angående vårt utvalg av frysere, kan du gjerne kontakte vår kundeservice på telefon 21 95 92 07 eller henvende deg til nærmeste Skousen-forhandler.

Favoritter

Lukk